Koronarokotteiden ajanvaraussoikeus laajenee 55–64-vuotiaisiin Kauhavalla ja Evijärvellä

Riskiryhmien rokotukset ovat käynnissä kaikille yli 16-vuotiaille.

KORONAROKOTTEIDEN saatavuus jatkuu hyvänä. Näin ollen rokotusten ajanvarausoikeus on perjantaista 23.4. lähtien avattu iän puolesta kaikille 1966 tai sitä aiemmin syntyneille. 

Lisäksi rokotusvuorossa ovat kaikki joko riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat vuonna 2005 tai sitä aiemmin syntyneet.  

Kaikille alle 65-vuotiaille annetaan joko Pfizer-Biontechin tai Modernan koronarokote. 

Kätevin ja nopein tapa koronarokotuksen ajanvaraukseen on verkossa Hyvis.fi-sivustolla.

Tällä hetkellä tuleville viikoille on vielä aikoja vapaana. Ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy Kaksineuvoisen verkkosivuilta. 

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta käyttää nettiä, ajan voi varata puhelimitse. Ajanvarausnumerot ovat vuonna 1966 tai sitä aiemmin syntyneille 06 2412 4545 ja ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluville, vuosina 1967–2005 syntyneille 06 2412 4551.

KORONAVIRUS aiheuttaa tartunnan saaneessa hengitystieinfektion. Taudin voimakkuus vaihtelee oireettomasta erittäin vakavaan.

–Myös meidän alueellamme on ollut useampia sairaalahoitoa vaatineita koronapotilaita, johtava ylilääkäri Heidi Ojala vahvistaa.

Tartunnan sattuessa riskiä saada taudin vakava muoto nostavat sekä ikä että erilaiset taustasairaudet. Rokote antaa suojaa koronavirustautia ja sen oireita vastaan.

–Suosittelen erittäin vahvasti, että kaikki rokotusvuorossa olevat varaisivat nyt ajan rokotukseen. Koronaviruksen, kuten muidenkin virusten kohdalla, oireeton kantaja voi tietämättään levittää virusta. Ottamalla rokotteen suojaat näin ollen paitsi itseäsi, mitä todennäköisimmin myös muita, Ojala toteaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.