Lakeaharjulla pääsee harrastamaan myös kesäisin

Lakeaharjulla ja sen läheisyydessä on erinomaiset puitteet muun muassa vaellukseen, patikointiin ja maastopyöräilyyn.

Lakiksen rinteet ovat syntyneet meteoriitin törmäyksestä maahan, jonka seurauksena nousi vuorijono nykyisen Lappajärven itärannalle. Jääkauden muovaama nykyinen kalliomuodostelma kohoaa noin 160 metriä meren pinnan yläpuolella. 

Lakeaharjulla ja sen läheisyydessä on erinomaiset puitteet muun muassa vaellukseen, patikointiin ja maastopyöräilyyn. Hyväpohjainen 16km kuntorata on hyvin merkitty ja matkan varrelta pääsee yhdysreittiä pitkin Pyhävuorelle saakka. Läheiseltä ampumahiihtostadionilta löytyy myös 1,6km pitkä rullahiihtorata, joka haastaa kuntoilijaa sopivasti. Lakiksen päärinteen reunalta löytyvät 400m ja likipitäen 600 askelmaa pitkät kuntoportaat. Puolimatkassa voi tarvittaessa pysähtyä penkille hengähtämään ja urakan suoritettuaan voi raapustaa merkki kyläseuran kuntovihkoon portaiden yläpäässä. Alueen parhaimmat maisemat on tarjolla näkötornista, johon kannattaa kavuta ihailemaan upeaa järvimaisemaa Lappajärvelle. Lakeaharjun rinteestä löytyy myös korkeuseroltaan ja maastoltaan haastava18- väyläinen frisbeegolf-rata. Osoite: Lakeaharjuntie 100, 62800 Vimpeli. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.