Kaksineuvoinen: Koronarokotteelle ehtii vielä ennen lomakautta

Rokotukset ulotetaan nyt 30-vuotiaisiin, ikäihmisille tarjolla mahdollisuus helppoon puhelinajanvaraukseen.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella koronarokotusten piiriin pääsevät 21.5.2021 lähtien kaikki vuonna 1991 syntyneet sekä sitä vanhemmat.

– Nimenomaan työssäkäyviä ajatellen olemme avanneet aikoja nyt myös lauantaille 12.6., johtava ylilääkäri Heidi Ojala vinkkaa.

– Suosittelemme koronarokotteen ottamista kaikille. Rokote suojaa paitsi rokotteen ottajaa, myös tämän lähipiiriä. Mielessä kannattaa pitää myös lähestyvä lomakausi, jolloin ihmiset väistämättä liikkuvat ja tapaavat toisiaan tavallista enemmän.

Rokotusaika varataan Hyvis.fi-sivustolta.

Ikäihmisille puolestaan on avattu mahdollisimman helppo väylä rokotusajan saamiseksi.

Sellaiset yli 70-vuotiaat henkilöt, jotka eivät rokotetta vielä ole saaneet, voivat varata ajan soittamalla joko 

  • 26.5. klo 8–16 numeroihin 040 657 6073 tai 050 344 7916 tai 
  • 2.6. klo 8–16 numeroihin 040 657 6073 tai 040 159 4554. 

Puheluihin vastaavat neuvolan terveydenhoitajat. 

Koronarokote koostuu kahdesta rokotuskerrasta. Tehosteannoksen aika annetaan asiakkaalle ensimmäisen rokotteen yhteydessä. 

Rokoteaikoja ei voi siirtää vapaa-ajan lomamatkan, mökkireissun tai vaikkapa lähestyvien juhlien vuoksi. Omat menot tulee järjestää niin, että sekä ensimmäiseen rokotukseen että tehosteannokselle pääsee saapumaan sovittuna aikana.

Rokoteaikaa voidaan siirtää ainoastaan hyvin painavin perustein, kuten leikkaukseen menon tai syöpähoitojen aloittamisen vuoksi. 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella koronatilanne on edelleen rauhallinen.

– Toukokuussa ei ole tullut ilmi yhtään uutta tartuntaa. Karanteenissa on alle 10 henkilöä muualla Suomessa tapahtuneiden altistumisten vuoksi, Ojala vahvistaa.

– Vaikka tilanne on nyt hyvä, äkillinen takapakki voi tulla myös meidän alueellamme. Naapurimaakunnassa Keski-Pohjanmaalla korona leviää nyt erityisen voimakkaasti, etenkin nuorten rokottamattomien keskuudessa. 

 

Keski-Pohjanmaalla leviävä virus on vahvistettu niin kutsutuksi Intian variantiksi ja alue on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.