NJS Kortesjärven perinteet jatkuvat Kanussa

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN Kanuunoiden naisjoukkue pääsee pitkästä aikaa jälleen tositoimiin. Naisten Kakkonen alkaa kesäkuun puolivälissä ottelulla Toivolan urheilijoiden vieraana ja sarja jatkuu nopeatempoisesti kotipelillä OmaSP-stadionilla ähtäväläisjoukkuetta vastaan.

Kanuunoiden riveissä pelaa useita pelaajia, jotka ovat pelanneet jalkapallouransa alkutaipaleen ensimmäiset ottelunsa NJS Kortesjärven väreissä. Elli Hämäläinen aloitti kortesjärveläisjoukkueessa 9-vuotiaana. Riina Pirttinen sekä Helena Hakala löysivät lajin pariin muutaman vuoden Hämäläistä aikaisemmin.

–Pelasin NJS Kortesjärven paidassa aina seitsemänteen luokkaan asti, jolloin joukkuetta ei saatu enää kasaan. Jari Risikko oli minuun yhteydessä ja sillä tiellä ollaan edelleen, Hämäläinen kertoo.

–Ensimmäiset sarjapelit pelasimme Helenan kanssa joskus 6-vuotiaana. Lapuan Virkiään siirryimme 2010, mutta samanaikaisesti pelasimme kuitenkin vielä Kortesjärvellä naisjoukkueessa. Kun molemmat joukkueet loppuivat, siirryimme Kanun B-tyttöihin. Olimme omatoimisesti joukkueeseen yhteydessä samalla kun aloitimme Kauhavan lukion, Pirttinen kommentoi.

KORTESJÄRVELTÄ on noussut useita kansallisesti korkealle tasolle päässeitä naisjalkapalloilijoita. Perinteet ovat alueella jatkuneet ikäluokasta toiseen joukkuekavereiden kertomusten sekä esimerkkien kautta.

–Muun muassa Annika Pellinen pelasi muutaman vuoden meidän kanssamme niin Kortesjärvellä kuin Kanussakin. Hän pelasi aikaisemmin pääsarjatasolla ja maajoukkueessakin, Pirttinen sanoo.

–Isoäitini oli perustamassa NJS Kortesjärveä, Hakala ilmoittaa.

Hämäläisen, Hakalan ja Pirttisen mukaan Kortesjärvestä hyvän kasvualustan jalkapalloilijoille tekee kannustava ympäristö. Joukkueita on aina ollut tasaisesti niin miesten kuin myös naisten sarjoissa.

–Kun jalkapalloa on ollut alusta asti, niin silloin on kasvanut siihen kulttuuriin. Futista on aina arvostettu Kortesjärvellä ja porukkaa on ollut katsomossa peleissä kuin peleissä, Hakala kehuu.

KANUUNOIDEN naisjoukkueen harjoituskausi on sujunut pelaajien näkemyksen mukaisesti hyvin. Yhteisharjoittelua sekä omatoimista harjoittelua on pystytty toteuttamaan suhteellisen mallikkaasti.

Tulevaisuuden tavoitteena kortesjärveläispelaajilla on kehittyä henkilökohtaisella tasolla. Kanuunoiden joukkueella maalit on määritetty kauden loppuun. Myös pitkälle aikavälille on asetettu kovat tähtäimet yhteistyössä SJK:n kanssa.

–Tavoite on olla kolmen sakissa ja päästä karsimaan ykkösdivariin. Joukkue on yhdessä linjannut tavoitteena olevan, että vuonna 2026 Etelä-Pohjanmaalla pelattaisiin Kansallista liigaa, Pirttinen toteaa.

Pelaajat toivottavat kaikki tervetulleiksi kesän ensimmäiseen kotipeliin. Ottelu pelataan Seinäjoella 19. kesäkuuta kello 18.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.