Koronarokotukset alkavat 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville Kaksineuvoisessa

Julkaistu:

Aihe:

Rokotusajat varataan puhelimitse Kaksineuvoisen koronarokotusajanvarausnumerosta, jossa on takaisinsoittojärjestelmä. Soittaessa ohjeet on kuunneltava huolellisesti. Kuntayhtymästä käsin otetaan yhteyttä takaisinsoittojonoon tallentuneisiin numeroihin saapuvan rokotemäärän varmistuttua.

RISKIRYHMIEN määritelmät 12–15-vuotialle ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneillekin.

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä

Ryhmä 2: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, keskivaikea tai vaikea uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus (16 vuotta täyttäneet henkilöt, joiden painoindeksi (BMI) on 40 tai sitä suurempi ja 12–15-vuotiaat, joiden ISO-BMI on 35 tai sitä suurempi.)

Muita kuin riskiryhmiin kuuluvia alle 16-vuotiaita ei toistaiseksi rokoteta Suomessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.