Purmojärven kalastuskunnalla luvassa ohjelmaa

Julkaistu:

PURMOJÄRVEN ja Lappisenjärven kalastusluvat sekä pyydysmerkit ovat kuluvalle vuodelle myynnissä. Kalastuskunnan puheenjohtaja Lauri Pellinen kertoo pyydysmerkkien hinnan olevan yhteensä 20 euroa ja sen sisältävän kolme pyydysmerkkiä. 

–Lisää pyydysmerkkejä on mahdollisuus ostaa kahden euron kappalehintaan. Lupia on mahdollista ostaa esimerkiksi Erkki Peltotuvalta, Pentti Takalalta sekä Juhani Lappiselta, Pellinen kertoo. 

Pellinen ilmoittaa luvista saadut tuotot käytettävän järvien hoitoon. Pyydysmerkkien käyttöä tullaan valvomaan. 

VARSINAISEN kalastusluvan lisäksi kaikkien 18–64-vuotiaiden tarvitsee lunastaa valtion kalastuksen hoitomaksu eli kalastonhoitomaksu 2021. Lupa oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä. Vetouistelussa saa lisäksi käyttää yhtä painoviehettä tai syvääjää.  

Erillistä kalastuslupaa ja kalastonhoitomaksua ei tarvita onkimiseen, sillä se perustuu maksuttomaan yleiskalastusoikeuteen. Alle 18-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet ovat vapautettuja kalastonhoitomaksusta kalastustavasta riippumatta. 

PELLISEN luotsaamalla kalastuskunnalla luvassa on kesän aikana myös yhdistyksen organisoima tapahtuma. Kortesjärvellä Suvipäivien yhteydessä järjestetään heinäkuun neljäntenä päivänä Haukisoudut nimellä kulkeva tempaus Purmojärvellä. 

Mainos

–Souduissa on tarjolla mehua ja makkaraa sekä ohjattua ongintaa lapsille. Onget ja madot ovat valmiina, joten niistä ei tarvitse kantaa huolta, Pellinen paljastaa. 

Tapahtuman yhteydessä toteutetaan kalastuskilpailu. Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu Rantahallin uimarannalla Näkinkallion veneenlaskupaikalla puoli neljältä.  

–Itse kilpailu alkaa neljältä ja kilpailuajan pituus on yhteensä neljä tuntia. Tämän jälkeen luvassa ovat punnitus sekä palkintojen jako, Pellinen sanoo.  

MUUN toimintansa ohella kalastuskunta niittää kesän aikana Purmojärven sekä Lappisenjärven kaisloja. Niittourakoita toteutetaan 50 euron kappalehintaan. Mikäli rantaansa haluaa siistimmäksi, Pellinen pyytää olemaan häneen henkilökohtaisesti yhteydessä puhelimitse tai laittamaan suoraan sähköpostia kalastuskunnan sähköpostiosoitteeseen. 

–Kiinteistötunnus on tärkeä ilmoittaa myös, jotta niittäjä löytää oikean rannan, Pellinen muistuttaa. 

Myyjien sekä kalastuskunnan yhteystiedot ovat Järviseudun kalatalousalueen sivuilla tarkistettavissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.