Nuorille tarjolla koronarokotteita kaikissa Etelä-Pohjanmaan kunnissa

Etelä-Pohjanmaalla koronarokotusajan voivat varata kaikki yli 16-vuotiaat. Koronarokotusaikoja on nyt hyvin saatavilla, muistuttaa sairaanhoitopiiri.

Kuntayhtymien/terveyskeskusten sivuilta löytyvät tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Useammassa kunnassa, esimerkiksi Seinäjoella rokotusaikoja on jäämässä jopa käyttämättä. Heinäkuulla rokotteiden saatavuus vähentyy.

Infektioylilääkäri Elina Kärnä kannustaa myös nuoria ottamaan koronarokotteen.

-On erittäin tärkeää, että pääsisimme nyt rokottamaan myös nuorempia ikäryhmiä. Tämä on tärkeää epidemian ja mahdollisten rajojen takaa tulevien virusmuutosten leviämisen ehkäisyssä. Edellytykset rauhalliseen syksyyn rakennetaan kesän aikana. Kannustan lämpimästi kaikkia varaamaan ajan rokotukseen kesästä ja mahdollisesta lomasta huolimatta.

Etelä-Pohjanmaalla vanhemmissa ikäryhmissä on erittäin hyvä rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä ollaan koko Suomea jäljessä. Esimerkiksi 20−24-vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on tällä hetkellä rokotettu vain 16,5 prosenttia, kun koko maassa rokotettuja on keskimäärin 20 prosenttia. 25−29-vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on rokotettu 24,5 prosenttia, kun koko maassa rokotettuja on keskimäärin 34 prosenttia. 30−34-vuotiaista Etelä-Pohjanmaalla on rokotettu 33 prosenttia, kun koko maassa vastaava luku on 45,5 prosenttia.

Koronarokotteiden ottaminen helpottaa jatkossa myös matkustamista. THL:n suosituksen mukaan täyden rokotussuojan ottaneet pääsevät ilman koronatestejä tai lähikontaktien välttämistä Suomeen. Kohdemaan maahantulorajoitukset on silti aina syytä tarkistaa ennen matkaa.

EU:n yhteinen koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannasta. EU-todistus on tarpeen erityisesti matkusta-ssa, sillä todistusta voidaan käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Kaikki rokotustodistukset eivät heti näy Omakannassa, sillä osasta alueita tiedot päivittyvät Omakantaan viiveellä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.