Järvi-Pohjanmaalla uusi koronatartunta ja laajasti altistumisia

Eilen, 1. heinäkuuta, Järvi-Pohjanmaan alueella todettiin yksi uusi koronatartunta. Tartunta on peräisin yksityistilaisuudesta. Koronapositiivisen henkilön kanssa lähikontaktissa olleet on asetettu karanteeniin.Tällä hetkellä alueella on yhteensä 26 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 142 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on asioinut alkuviikolla Alajärven alueella seuraavasti:

-maanantaina 28.6. Alajärven Osuuspankki klo 10-11 (lyhytaikainen asiointi) o Kahvila Toivo klo 13-14 (lyhytaikainen asiointi)

-tiistaina 29.6. o ravintola Natamon-Aahan-Thai klo 12.30-13.00 oAlajärven Osuuspankki klo 13-13.30 (lyhytaikainen asiointi) o Villa Väinölän taidenäyttely klo13.30-14.00 o Alajärven Ankkurit-Vimpelin Veto C-junioreiden ottelu Kitron stadionilla klo 18-20.30

Yllä mainittuina ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireitaja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Tällä hetkellä valtakunnan tasolla koronatartuntoja esiintyy etenkin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa, muistuttaa pandemiajohtoryhmä. Alueen asukkaita muistutetaan edelleen kasvomaskien käyttämisestä asioidessa sisätiloissa sekä ulkotapahtumissa, joissa ei voida huolehtia kahden metrinturvaväleistä.

Flunssaoireiden ilmaantuessa on hakeuduttava koronatestiin. Yksityistilaisuudet, juhlat ja kokoontumiset on syytä pitää mahdollisimman pienellä porukalla, sekä yhteisesti sopia, että flunssanoireisena jätetään sovittu tilaisuus väliin.

Koronarokotukset ovat avoinna kaikille yli 16-vuotiaille Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille! -Nyt on erittäin hyvä hetki varata rokotusaika joko www.hyvis.fitai ajanvarausnumerosta 062412 7800. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12-15-vuotiaat henkilöt voivat varata rokotusajan soittamalla 06 2412 7700. Heinäkuun aikana koronarokoteaikoja annetaan ainoastaan Alajärven rokotuspisteeseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.