Vanha tanssimusiikki innostaa nuoria soittajia

Ensiesiintyminen pojilla oli vappuna Vasikka-ahon Sopulassa. Kuva Jyrki Uusitalo.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Ahkera soittoharjoittelu on kantanut niin pitkälle, että pojat soittelevat ulkomuistista jo useita kappaleita. Molemmat ovat tykästyneet vanhaan tanssimusiikkiin ja esimerkiksi kappaleet Metsäkukkia, Satumaa ja Nuoruusmuistoja sujuvat jo rutiinilla.

–Harmonikansoitto alkoi kiinnostaa, kun viime kesänä olin kaverilla ja hän esitteli harmonikkaansa ja soitti sillä, kertoo Jere.

–Innostuin siitä, ja sain kokeilla soittaa Liisa-mummuni harmonikkaa. Marraskuussa sain oman pelin ja siitä lähtien olen soittanut.

Jere kertoi soittavansa korvakuulolla ja katselemalla videoita YouTubesta. Tänä keväänä Jere osallistui kansalaisopistossa harmonikansoittokurssille, jota ohjasi Esa Rintamäki.

–Kiinnostuin harmonikasta, kun Jere soitti ja se tuntui heti omalta instrumentilta, kertoo puolestaan Elias. –Sain oman harmonikan hiukan myöhemmin kuin Jere, ja siitä lähtien olen soitellut tosissani.

Mainos

Hän aloitti myös soittotunnit Kokkolassa Simo Hietalan opissa. Elias kertoo, että hän tykkää harmonikan äänestä ja erityisesti valssi, tango ja polkka ovat mukavia soittaa.

–Harmonikka on tosi monipuolinen soitin, ja sillä voi soittaa vaikka rokkia, lisää Jere.

Pojat ovat uskaltautuneet esiintymään julkisesti ja saaneet hyvän vastaanoton. Valssipoikien nimellä he ovat soitelleet Sopulan vapputapahtumassa ja Asusteliike Popon kesämarkkinoilla ja käyneet ilahduttamassa soitollaan vanhuksia Antinrinteellä.

Tulevana viikonloppuna pojat soittelevat sekä Lappajärven että Vasikka-ahon markkinoilla.

Juttua muokattu 13.7.: Elias Kujala menee kuudennelle, ei kahdeksannelle luokalle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.