Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisvaiheessa

Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 6.9.2021 Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisvaiheessa. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 86,5 ja tartuntoja on todettu 167 kappaletta. Alueen tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja rokotukset ovat edenneet. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

Nyrkki poisti kotimaan matkustustamiseen liittyvän suosituksen, muita muutoksia suosituksiin ei tehty.

Menneellä viikolla todettiin 57 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 1423. Tartunnat tulevat nyt enimmäkseen perhepiiristä tai tuttavilta, ravintoloista, tapahtumista, kouluista ja päiväkodeista. Epäselvien tartuntaketjujen määrä on noussut jonkin verran viime viikkoina.

Positiivisten koronatestien osuus 1,5%. Karanteeniin määrättiin menneellä satoja henki-löitä muun muassa: koululuokkia, toisen asteen luokkia, päiväkotiryhmä ja harrastusryh-miä. Karanteenin aikana sairastuneiden määrä oli 51%.

Joukkoaltistumiset ovat ruuhkauttaneet tartunnanjäljitystä. Tämän vuoksi tartunnanjäljitykseen on palkattu sairaanhoitopiirin eläköityneitä työntekijöitä, jotka ovat olleet ruuh-kaa purkamassa.

Nyrkki muistuttaa, että nykyisistä suosituksista tulee pitää kiinni, maskeista, turvaväleistä, käsihygieniasta ja kontaktien välttämisestä. Tämä koskee myös kahdesti rokotet-tuja. Koronatesteihin tulisi hakeutua edelleen nopeasti, jotta mahdolliset tartuntaketjut saadaan katkaistua nopeasti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.