Etelä-Pohjanmaa palaa pandemian perustasolle

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on kääntynyt parempaan. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 27.9.2021 Etelä-Pohjanmaan siirtyvän perustasolle.

Menneellä viikolla todettiin 28 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 1537. Tartunnat tulevat nyt enimmäkseen perhepiiristä, tuttavilta, ravintoloista ja yökerhoista.

Positiivisten koronatestien osuus 1,5 prosenttia. Joukkoaltistumisia todettiin ravintoloissa, yökerhoissa, lukiossa ja työpaikoilla. 39 prosenttia sairastuneista oli jo karanteenissa.

Valtaosa koronatartunnoista todetaan rokottamattomilla ja uuden testausstrategian myötä testimäärät ovat laskeneet.

69,8 prosenttia eteläpohjalaisista on saanut 1. rokotuksen ja 56,8 prosenttia myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa 73,7 prosenttia on saanut 1. rokotuksen ja 60,7 prosenttia myös 2. rokotuksen.

Eniten tartuntoja todettiin 10-19 –vuotiailla (47) ja seuraavaksi eniten 20-29 –vuotiailla (30) ja 40-49 –vuotiailla (21).

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä yli 159 000 kappaletta. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen 9,7 tuntia.

Perustasolle siirtymisen myötä Nyrkki muutti maskisuosituksen perustason suosituksen mukaiseksi ja etätyösuosituksen lokakuun alusta alkaen hybridimalliseksi. Lokakuun alusta suositellaan työpaikoilla hybridimallia, jolloin esimerkiksi puolet henkilöstöstä on lähityössä kerrallaan, jos se työn luonteen puolesta on mahdollista työnantajan harkinnan mukaisesti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.