Jokainen yli 60-vuotias voi saada 3. annoksen koronarokotetta, kertoo Kaksineuvoinen

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen viikkotiedotteessa kerrotaan koronarokotusten ja -tartuntojen tilanteesta kuntayhtymän alueella.

Kuntayhtymässä koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli viime viikon jälkeen saanut 12 878 henkilöä, eli 80,7 % yli 12-vuotiaista alueemme asukkaista. Heistä tehosteen oli saanut 11 518 henkilöä eli72,7 %. Kuntayhtymässä positiivisena asiana on saatu havaita, että koronapassin tulon jälkeen ensimmäisten annosten kysyntä kasvoi.

Lokakuussa Kuntayhtymässä todettiin16 tartuntaa, nyt marraskuun alussa kolme.

Kauhavan yhtenäiskoululla tilanne on rauhoittunut, jatkotartuntoja ei ole tullut enempää. Kuntayhtymän alueella Pihapuussa ja Attendo Komiassa sen sijaan on todettu altistumisia. Yksiköiden asukkaat ja henkilökuntaa on kontaktoitu viikonlopun aikana ja osa heistä on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet asukkaat ja työntekijät testataan oireista riippumatta.

Karanteeniin määräämisen kriteerit

Karanteenilta välttyvät kahdesti rokotetut ns. tavallisissa altistumisissa, joissa altistumistilanne ei ole poikkeuksellisen voimakas tai pitkäkestoinen. Tavallisia altistumisia ovat esim. lyhytaikaiset muutaman minuutin kestävät kohtaamiset, tai pidemmätkin kohtaamiset jos niistä puuttuu todellinen lähikontakti. Näissä tilanteissa tartuntavaara on todettu aika pieneksi. Altistumistilanteita on niin monenlaisia, että tartuntariski arvioidaan aina tapauskohtaisesti ottaen huomioon mm. altistumisen kesto, välimatka koronapositiiviseen henkilöön, maskien käyttö sekä koronapositiivisen oireiden laatu ja alkamisajankohta. Perhealtistumiset katsotaan poikkeukselliseksi altistumiseksi, ja siksi koko perhe asetetaan aina karanteeniin rokotuksista riippumatta, jos samassa taloudessa asuvalla todetaan korona.

Koronapassinkäytön tavoitteena on estää koronatartuntojen leviämistä ihmisten kokoontumisissa ja edistää yhteiskunnan terveysturvallista avaamista. Tavoitteena on, että passin avulla voisi järjestää enemmän eritilaisuuksia ja erilaisiin tiloihin voitaisiin tulla terveysturvallisesti, vaikka toimintaan muutoin kohdistuisikin rajoituksia. Lisäksi tavoitteena on turvata koronaepidemiasta eniten kärsineiden alojen elinkeinovapaus sekä kyseisten alojen työntekijöiden oikeus työhön vaarantamatta ihmisten henkeä ja terveyttä.

Koronapassi onyli 16-vuotiaille,voit lukea aiheesta lisää www.thl.fi/koronatodistus. Todistuksen saa ladattua Omakannasta www.kanta.fi. Todistus voidaan tulostaa myös Kauhavan hyvinvointikeskuksen potilastoimistosta.

Walk in -rokotukset ja muistutus 3. annoksista

Kolmas annos voidaan antaa kaikille 60 vuotta täyttäneille, kun toisesta annoksesta on kulunut 6 kuukautta aikaa. Kolmannelle annokselle ovat oikeutettuja myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat (6 kk väli 2. annoksesta) ja vaikeasti immuunipuutteiset (2kk väli 2. annoksesta). Ensimmäisen annoksen saa edelleen kaikki yli 12-vuotiaat. Toinen annos voidaan antaa 6 viikon kuluttua 1. annoksesta. Jos tulet tehosteelle ilman ajanvarausta, huomioi mitä rokotetta minäkin päivänä annetaan (1. annos ennen 28.9.). Koronaviruksen sairastaneille voidaan antaa rokote 6 kuukauden kuluttua taudista.

Alta näet koronarokotusten tulevat Walk in -ajat,joihin voitulla ilman ajanvarausta. Mukaan tarvitaanhenkilöllisyystodistus. Halutessaan voi varata ajan, joko www.hyvis.fi tai 06 2412 4545.

Viikko 45

ke 10.11 klo 14:30–15:30 Alahärmä (Pfizer)

to 11.11 klo 12–13Kortesjärvi (Pfizer)

pe 12.11 klo 9–10:30 Evijärvi (Pfizer)

Viikko 46

ke 17.11 klo 10–11 Kauhava (Moderna)

to 18.11 klo 9–10 Kauhava (Pfizer)

pe 19.11 klo 9–10 Kauhava (Pfizer)

Viikko 47

ma 22.11 klo 9-11 Kauhava Pfizer

ti 23.11 klo 13-15 Kauhava Pfizer

ke 24.11 klo 9:30-11 Ylihärmä Pfizer

ke 24.11 klo 14:30-15:30 Alahärmä Pfizer

to 25.11 klo 9-11 Kortesjärvi Pfizer

to 25.11 klo 14-15 Evijärvi Pfizer

Koronatilannetta koskevat tiedotteet kokoamme sivustollemme:https://kaksineuvoinen.fi/etusivu/koronatilanne-alueellamme

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.