Kortesjärven joulunavauksen yhteydessä valitaan tänä vuonna komein kuusi

Kortesjärven joulun tapahtumia valmistelevat Tapio Salo, Tuula Mäki-Fränti, Marita Mattila ja Kirsi Siltamäki poseerasivat lehdistölle kirkkopuistossa.
Kortesjärven perinteinen joulunavaus järjestetään vuoden tauon jälkeen perjantaina 26. marraskuuta. Tänä vuonna glögin ja puuron tarjoaa seurakunta. Kylänraitille sytytetään jouluvalot, ja mahdollisesti kuullaan lasten esittämää musiikkiakin. Uutuutena järjestetään joulukuusikilpailu.

KORTESJÄRVEN perinteinen joulunavaus järjestetään vuoden tauon jälkeen perjantaina 26. marraskuuta. Paikkana on uusi torialue kirjaston ja entisen S-marketin välissä.

Tänä vuonna glögin ja puuron tarjoaa seurakunta. Kylänraitille sytytetään jouluvalot, ja mahdollisesti kuullaan lasten esittämää musiikkiakin.

Uutuutena järjestetään joulukuusikilpailu. Esimerkiksi yritykset, urheiluseurat, perheet tai vaikka yksittäiset ihmiset voivat koristella omannäköisensä kuusen. Niitä pidetään näytillä torin laidassa joulun ajan.

–Toivomme, että joulukuusten koristelijat arvostaisivat joulun henkeä, mutta kaikenlaista luovuutta voi ottaa mukaan. Kuusi voi edustaa jollakin tapaa sen tekijöitä: esimerkiksi jalkapallojoukkueen kuusessa voi olla koristeena jalkapalloja, ja jos Sivuiluisu tekee kuusen, niin en nyt sano, että oluttölkkejä…, naurahtaa kilpailun alulle pannut Tuula Mäki-Fränti.

–Ei ainakaan täysiä, lisäsi Kortesjärven asukaslautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa paikalla ollut Marita Mattila. –Kuusipuun ei tarvitse olla perinteinen, vaan se voi olla vaikka rakennettu jostakin muusta materiaalista. Luovuus on valttia.

KUUSIA kokoonnutaan koristelemaan yhdessä joulunavausta edeltävänä päivänä eli torstaina.

Puut sekä sateisia ja tuulisia sääoloja kestävät kuusenjalat, koristeet ja muut tarvikkeet tuodaan itse. Jos tarvitaan sähköllä toimivat valot, sähkö järjestyy yrittäjäyhdistyksen puolesta.

Kaupunki on luvannut palkita parhaan kuusen, joka valitaan yleisöäänestyksellä, sekä myös kaikkien kuusten kesken suoritettavan arvonnan voittajan. Voittajasta äänestetään perjantaina puuronsyönnin ohessa.

Idean Mäki-Fränti sai Teuvan kunnasta, jossa on järjestetty vastaavaa tempausta.

Kilpailuun voi osallistua kuka hyvänsä, joka ajatuksesta innostuu — se ei siis ole tarkoitettu vain kortesjärveläisille.

Mäki-Fränti toivoo, että kilpailuun osallistuvat ilmoittautuisivat etukäteen hänelle.

MYÖS Härmänmaan 4H on järjestämässä Kortesjärvelle jouluista tekemistä, kertoo toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki.

Joulukuun toisella viikolla on tarkoitus avata joulupaja, jossa on myynnissä kauhavalaisten kädentaitajien tuotteita. Lisäksi joulupajassa on tarkoitus päästä näkemään kädentaitonäytöksiä makrameetöistä, villasukkien valmistamisesta, pyyhkeiden brooderauksesta ja muista käsitöistä, ja kävijöiden on mahdollista myös kutoa itse ohjaajan opastuksella.

Joulupajan kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä lyöty lukkoon, joten siitä aiheesta lisää ensi viikolla.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.