Etelä-Pohjanmaa on nyt Suomen sairaanhoitopiireistä ainoa, jossa ei ole vielä saavutettu 80 % rokotuskattavuutta toisen koronarokoteannosten osalta

TIISTAINA kokoontunut Nyrkki totesi epidemiologisten kriteerien säilyneen ennallaan ja  Etelä-Pohjanmaan jatkavan koronapandemian leviämisalueena.

Alueella on voimassa aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus, joka kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 6.12.2021–5.1.2022.

Vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille toiminnanharjoittaja voi ottaa käyttöön koronapassin. Tällöin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa rajoituksia.

Aluehallintoviraston verkkosivujen Usein kysytyt kysymykset -osiossa (Usein kysyttyä koronaviruksesta – Tietoa – Uutishuone – Aluehallintovirasto) on yksityiskohtaista tietoa muun muassa rajoituksista ja koronapassista.

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin aluella todettiin meenneellä viikolla 160 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 190. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2 950. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on edelleen varsin korkealla 182,9 / 100 000 asukasta, rokottamattomien yli 12-vuotiaiden osalta 801 / 100 000.

Tartunnoista hieman yli puolet (53 %) oli perhepiirin tartuntoja. Lisäksi tartuntoja on tullut koulusta (13 %) sekä jonkin verran myös kavereilta, sukulaisilta tai tuttavilta sekä sote-yksiköistä. Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus on laskenut ollen nyt 10 %.

Positiivisten koronatestien osuus on niin ikään laskenut hivenen viime viikosta ja on nyt 4,2 %.

Sairastuneista viimeviikkoista useampi, 68 %, oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Erikoissairaanhoidossa on 5 koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastoilla ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

ETELÄ-POHJANMAA on nyt Suomen sairaanhoitopiireistä ainoa, jossa ei ole vielä saavutettu 80 % rokotuskattavuutta toisen koronarokoteannosten osalta.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 84,5 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 79,2 % myös toisen rokotuksen. Kolmannen rokotusannoksen on saanut 7,9 % alueen yli 12-vuotiaista.

Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 87,0 % on saanut ensimmäisen rokotuksen ja 82,2 % myös toisen rokotuksen. Kolmannen rokotusannoksen on saanut 7,5 % yli 12-vuotiaista.

Viime viikolla otettiin yhteensä 4 010 covid-19-näytettä, keskimäärin 536 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 20,3 tuntia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.