Unelmien toteuttaminen voi vaatia valtavan työn, kertoivat Duudsonit koululaisille

HP Parviainen ja Jarppi Leppälä muistelivat Vimpelin yhteiskoulun tilaisuudessa muun muassa HP:n ja tiikerin kilpajuoksua.

Julkaistu:

Kategoria:

,

HP”, Hannu-Pekka Parviainen ja ”Jarppi”, Jarno Leppälä, kertoivat maanantaina liikuntahallilla koulun väelle matkastaan Seinäjoelta maailmalle sekä siitä, kuinka unelmista tulee totta. Koululaiset saivat esittää kaksikolle kysymyksiä ja lopuksi he allekirjoittivat Meidän luokassa ei kiusata -sopimukset kaikille luokille ja ryhmät pääsivät kuvaan heidän kanssaan.

HP, Jarppi, Jukka Hildén ja Jarno Laasala muodostivat nuoruudessaan kaveriporukan, jota yhdisti kiinnostus lumilautailuun, skeittaamiseen ja myöhemmin alamäkipyöräilyyn. –Kesällä tehtiin voltteja veteen louhoksella.

Kun Jarno Laasala sai videokameran, innostuivat kaverukset kuvaamaan temppuja videolle. Se, että muutkin pääsivät näkemään heidän edesottamuksiaan ja kiinnostuivat niistä, innosti ja motivoi. Hieman yllättäenkin he saivat oman televisio-ohjelman kaapelikanavalle.

–Emme antaneet osaamattomuuden haitata, muisteli Jarppi.

Pian Extreme Duudsoneita esitettiin Nelosella ja heistä tuli kuuluisia kotimaassa.

–Muutaman vuoden päästä alkoi kuulua puhetta, että tuskin tuollaisella stunttiohjelmalla voi päästä pidemmälle, mitä jos ottaisitte aikaa itsellenne ja miettisitte, mitä haluatte isona tehdä, HP muisteli.

Silloin, 2004, syntyi päätös laajentua ja kansainvälistyä. Ongelmaksi muodostui se, ettei Suomesta löytynyt tekijää, jolta olisi saanut apua ulkomaille lähtemiseen: kaikki piti tehdä itse. Suurin unelma, Amerikan markkinoille pääsy, toteutui, mutta vaati kuuden vuoden työn.

Sittemmin Duudsoneita on esitetty 150 maassa ja heidän ohjelmansa ovat saaneet valtaisasti näyttökertoja YouTubessa. Suomessa he ovat tehneet neljä kautta Duudsonit tuli taloon -ohjelmaa, jonka HP ja Jarppi nimesivät omaksi suosikikseen, sekä viime vuosina Possea.

–Ystävyys on tärkein asia, syy, miksi tätä tehdään. On tunnettu toisemme yli 30 vuotta. On tapahtunut kommelluksia ja hauskoja asioita, mutta myös ikäviä ja surullisia asioita. Ystävät ovat olleet pelastus monessa kohtaa.

Tärkeänä muistutuksena HP Parviainen totesi, että kannattaa valita seuransa hyvin. –Yksin ei pärjää. Tarvitaan tukea ja kannustamista.

DUUDSONIT puhuivat unelmien toteuttamisesta. –Me laitettiin kaikki peliin, ihan kaikki. Fysiikka on ollut kovilla. On käytetty tähän paljon aikaa, tehty älyttömän paljon töitä; se on ollut pois muista ystävyyssuhteista, perheiltä ja harrastuksilta. Jos haluaa selvittää, mihin asti voi päästä, täytyy laittaa kaikki likoon, HP kertoi.

Mainos

Luovuutta on tarvittu, ja sitä onkin vaalittu. –Olemme aina etsineet aktiivisesti vaihtoehtoisia tapoja ja reittejä haluttuun lopputulokseen. Jos unelma ei toteudu, on vain jatkettava eteenpäin. Asiat eivät tapahdu yhdessä yössä, mutta jos on valmis tekemään päämäärätietoisesti töitä, ne onnistuvat, totesi Jarppi.

Yksi nelikon tausta-ajatuksista on positiivinen anarkia. –Ei saa olla ilkeämielinen, eikä saa unohtaa pilkettä silmäkulmasta tai lapsenmielisyyttä, vaan tilanteisiin tulee mennä ilman ennakkoluuloja ja heittäytyä.

KIUSAAMISEN ehkäisy on noussut viime vuosina tärkeäksi teemaksi: Duudsoneilla on kokemusta sekä kiusaamisesta että kiusattuna olemisesta.

–Se ei hyödytä ketään, eikä sillä saavuta mitään. Sanat ja teot voivat jättää pysyviä tuhruja, ruttuja ja arpia. Siksi mieti, miten puhut ja miten toimit. Toivomme, että jätät ympärillesi hymyä ja hyvää mieltä, etkä ryppyjä, HP evästi.

MATILDA Jukantupa ja Iiris Aho 6A-luokalta kertoivat, että Duudsonit temppuineen olivat ennalta tuttuja.

–Aika hurjaa menoa, Jukantupa totesi. –Kivuliasta, täydensi Aho.

–Oikein järkeviä juttuja kiusaamisesta, Jukantupa kommentoi tilaisuuden antia.

Heidän mukaansa yhteiskoululla ei oikeastaan ole kiusaamista, ja ilmapiiri on hyvä.

7A:n oppilaat Jimi Haanpää, Veeti Niemi, Nuutti Mäkelä, Viljami Kangasaho ja Jimi Aho inspiroituivat unelmien toteuttamisesta. Heidänkään mielestään yhteiskoululla ei ole kiusaamista.

–Ei olla huomattu, mitä nyt jotain pientä näin kavereiden kesken, Haanpää totesi hymyssä suin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.