Lieväoireinen korona sairastetaan kotona – yhteydenotot tarvittaessa omaan terveyskeskukseen

Koronatartuntojen korkeat päivittäiset määrät ovat ruuhkauttaneet 116117-päivystysapupuhelimen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri muistuttaa alueen kuntalaisia, että perusterveiden, rokotettujen henkilöiden ei lievissä koronaoireissa (esim. nuha, yskä, lämpöily, lievät vatsaoireet) yleensä ole tarpeen ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Kiireettömissä tapauksissa ei tule soittaa päivystysapupuhelimeen. Näin varmistamme, että aidosti kiireellistä hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat saadaan tavoitettua mahdollisimman nopeasti.

Koronaan liittyvää neuvontaa ja ohjausta annetaan ensisijaisesti alueen terveyskeskuksissa niiden aukioloaikoina. Kiireettömissä asioissa odota rauhassa takaisinsoittojonolla.

Mikäli vointisi on huono (esim. korkea kuume, yleisvoinnin lasku) soita tällöin oman terveyskeskuksesi kiirevastaanoton numeroon. Sen aukioloaikojen ulkopuolella ota yhteyttä päivystysapupuhelimeen 116 117.

Hätätapauksissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus) soita välittömästi hätänumeroon 112.

Toimintaohjeet positiivisen testituloksen saaneille, samassa taloudessa asuville muille perheenjäsenille sekä koronaa epäileville löytyvät sairaanhoitopiirin verkkosivulta www.epshp.fi/korona.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.