Kunnon kuntalaiset saivat palkintonsa Evijärvellä

Kunnon kuntalaiset Tiia Viiperi ja Lauri Tähtinen saivat pokaalinsa ja stipendinsä viikonloppuna.
Evijärven kirkonkylän valaistulla ladulla järjestettiin lauantaina kansallisen hiihtopäivän tapahtuma. Samalla päätettiin palkita kunnon kuntalaiset vuosimallia 2020 ja 2021, sillä perinteinen urheilujuhla oli jäänyt kahtena viime vuonna järjestämättä.

EVIJÄRVEN kirkonkylän valaistulla ladulla järjestettiin lauantaina kansallisen hiihtopäivän tapahtuma.

Ohjelmassa oli muun muassa luistelutyylin hiihtokoulu, lumikenkäilyä, pelejä ja leikkejä suksilla sekä temppurata, jonka suorittaneille oli luvassa palkinto. Paikalla oli myös nuotio, jonka äärellä osallistujat söivät omia eväitään.

Päivän järjestivät Evijärven Urheilijat, kunta, Sydänyhdistys, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Järvilakeuden kansalaisopiston Kuntoloikka-hanke. Valtakunnallisesti kansallisen hiihtopäivän tavoitteena oli saada miljoona suomalaista hiihtämään.

PÄIVÄN yhteydessä Tiia Viiperi ja Lauri Tähtinen, kunnon kuntalaiset vuosimallia 2020 ja 2021, vastaanottivat viimein huomionosoituksensa. Urheilujuhla, jossa palkinto tavallisesti jaetaan, on jäänyt kahtena viime vuonna pitämättä.

Viiperi palkittiin aktiivisena liikunnan harrastajana, joka liikuttaa myös muita, ja joka on tuonut Evijärven liikuntavalikoimaan uusia, mielenkiintoisia lajeja: kangoo jumpsin vuodesta 2018 lähtien ja freestyler-kuminauhatreenin vuonna 2020.

Hän kertoi, että palkinto oli hänelle ”tosi merkittävä asia”, koska sen kautta kunnassa haluttiin nostaa esiin positiivista suhtautumista liikuntaan ja hyvinvointiin.

–Sitä vaan haluaisi auttaa ihmisiä liikkumaan enemmän, mutta tuntuu, että koronan myötä se on ollut nihkeämpää. Onneksi kaikenlainen netin kautta tehtävä ohjaus on ollut mahdollista. Kuvaan treenini omaan live-ryhmääni, ja osa porukasta treenaa kotona. Kun tämä aika on tällainen kuin on, pidän tunteja myös pienille perheryhmille ja kaveriporukoille.

Hän kiertää vetämässä kangoo jumps- ja freestyler-tunteja myös muualla Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja ruotsinkielisellä lähiseudulla — sekä viime kesänä jopa Rovaniemellä ja Oulussa asti.

–Finaaliin asti pääseminen Talent-ohjelmassa on tuonut tosi paljon lisää kysyntää kangoo jumpsille ympäri Suomen. Mutta ei yksi ihminen ehdi kaikkialla kiertämään, hän kertoi. –Ihmiset ovat kenkiä kokeiltuaan yllättyneet, että ei tämä ihan niin helppoa olekaan kuin miltä se telkkarissa näytti.

Yrittämisen lisäksi hän liikkuu monipuolisesti perheensä kanssa. He käyvät yhdessä hiihtämässä ja pyöräilemässä ja ylipäätään liikkuvat paljon luonnossa.

–Haluan kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä, hän sanoi. –Vanhempien olisi hyvä näyttää lapsille liikkumisen mallia ja auttaa harjoittelemaan liikkumista pienestä pitäen mahdollisimman monella eri tyylillä. Siitä saa elämään paljon oppeja.

TÄHTINEN puolestaan on vuosien ajan ollut aktiivinen ja luotettava vapaaehtoinen lukuisissa yleishyödyllisessä tapahtumassa ja rakennusprojektissa lajista ja harrastajien iästä riippumatta.

Hän lähti mukaan mahdollistamaan lasten ja nuorten liikkumista aikoinaan omien lastensa kautta, mutta hän on jatkanut sitä työtä tähän päivään asti kauan sen jälkeen, kun hänet omat lapsensa aikuistuivat ja muuttivat muualle.

–Siitä tulee nyt 40 vuotta, kun muutin takaisin Evijärvelle. Sen jälkeen olen ollut melkein joka kisassa mukana. Ensimmäisiä hommia, jonka muistan, oli se kun lastasin rehukärryyn lunta ja lähdin ajamaan latuja, kun täällä Evijärvellä pidettyyn maakuntaviestiin ei meinannut muuten piisata lunta, hän totesi.

–Olen ollut muun muassa lähettämässä nappulahiihtoja ja ottamassa aikoja Lappajärven kirkkovenesouduissa. Toinen iso juttu on ollut Särkikylän koululla, jossa olemme Norrenan Reijon kanssa kerran vuodessa voidelleet kaikkien koulun kisoissa hiihtäneiden sukset, hän luetteli.

Vieressä kuunnellut Viiperi naurahti, että Tähtinen on juuri se joku, jota tarvitaan aina joka paikkaan — joku, joka tekee kaiken.

–Jonkun ne talkoot pitää tehdä, muuten ei saada tehtyä mitään, Tähtinen sanoi. –Ja onhan se ollut mukavaa olla mukana aina, kun jotain järjestetään. Se on parasta siinä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.