Lumio sai enemmistön luottamuksen

KAUHAVAN maanantaisen kaupunginhallituksen asialistalla oli muun muassa kaupunginjohtaja Markku Lumion virkasuhteen jatkaminen.

Lumio valittiin vuonna 2014 kaupunginjohtajaksi määräajaksi 1.1.2015–31.12.2020, ja vuonna 2020 hänen virkasuhdettaan päätettiin jatkaa taas kahdella vuodella, vuoden 2022 loppuun asti, eli asia tuli sen takia nyt uudelleen käsittelyyn.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että virkasuhdetta jatketaan taas 31.10.2024 saakka. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on kuullut Lumiota esitetystä jatkokauden pituudesta. Lumio itse on kertonut olemaan valmis jatkamaan työssä.

Kokoomuksen Petri Hietamäki esitti, että kaupunginjohtajan virka julistettaisiin haettavaksi. Lisäksi hän ehdotti, että ulkopuolinen taho tekisi sisäisen selvityksen ”työntekijöiden epäasiallisesta kohtelusta”. Esitys raukesi kannattamattomana.

Kristillisdemokraattien Sirpa Lammi esitti myös SDP:n Emma Kivikankaan kannattamana, että virka julistettaisiin haettavaksi. Tämä ehdotus kaatui äänin 3–8. Lammin puolesta äänestivät hän itse, Kivikangas sekä Hietamäki. Vastaan äänestivät Teemu Hakala (kesk.), Aapo Kamppinen (ps.), Jorma Kari (kesk.), Risto Mattila (ps.), Harri Ojanperä (kesk.), Tiina Roumio (kesk.), Susanna Saarimaa (kok.) ja Jari Välikangas (kok.). Tuula Mäki-Fränti äänesti tyhjää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.