Nyrkki: Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve jatkuu korkeana

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1443 koronatartuntaa, joista 511 viime viikonlopun aikana. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 13498.

Kotitestillä todetut tartunnat eivät näy terveydenhuollon tilastoissa, joten koronatapausten määrä on huomattavasti tilastoitua suurempi.

Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tuli perhepiiristä tai jäi epäselväksi. Joukkoaltistumisia tapahtuu edelleen runsaasti muun muassa sote-yksiköissä, työpaikoilla, koululuokissa ja päiväkotiryhmissä.

14 vuorokauden ilmaantuvuus varmistettujen testien osalta on nyt  1238 / 100 000 asukasta, 7 vuorokauden ilmaantuvuus 747 / 100 000 asukasta.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3075 pcr-testiä. Positiivisten koronatestien osuus on jälleen noussut: viime viikolla 47 % otetuista pcr-näytteistä osoittautui positiivisiksi.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 22 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on 20 koronapotilasta.

THL:n rokotuskattavuuden tilastointitapa on muuttunut. Nyt tilastoissa näkyvät vain yli 18-vuotiaat rokotuksen saaneet. Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 18-vuotiaiden osalta: 87,5 % on saanut 1. rokotuksen, 85,0 % 2. rokotuksen ja 57,0 % myös 3. rokotuksen.

Koko Suomessa yli 18-vuotiaista 88,6 % on saanut 1. rokotuksen, 86,0 % 2. rokotuksen ja 59,4 % myös 3. rokotuksen.  

Näin ollen Etelä-Pohjanmaalla ollaan 2. annosten osalta noin 1 % ja 3. annosten osalta reilut 2 % maan keskiarvoa jäljessä.

Etelä-Pohjanmaalla 3. annosten rokotuskattavuus vaihtelee kunnittain 48,4 %:sta 62,8 %:iin.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona                

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA