Suomeen on saapumassa uusi koronarokote Nuvaxovid – Kaksineuvoisessa sille avattu ajanvaraus

Helmi-maaliskuun vaihteessa Suomeen odotetaan saapuvaksi uutta, perinteisemmällä teknologialla valmistettua koronarokotetta.

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen mukaan Nuvaxovid-koronarokote on Novavax-lääkeyhtiön kehittämä. Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Rokotetta suositellaan henkilölle, jolle ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Tiedotamme tarkemmin viikon 9 jälkeen, milloin rokotetta on kuntayhtymässä saatavana. Nuvaxovid-koronarokotteelle on jo avattu oma ajanvarauslinja rokotusten takaisinsoittojärjestelmään. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla numeroon 06 2412 4545, josta sinuun otetaan takaisin yhteyttä ajan sopimiseksi, kun rokotteiden saapuminen on varmistunut.

Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi rokotusta. Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. THL suosittelee, että annosväli on vähintään kuusi viikkoa, koska sitä lyhyempi väli voi heikentää suojatehoa. Myyntiluvan mukainen annosväli on 21 vuorokautta.

Kolmantena rokoteannoksena annetaan mRNA-tai adenovirusvektorirokotetta. Jos lääketieteellisestä syystä ei voida antaa muita rokotteita, voidaan kolmantena annoksena antaa myös Nuvaxovid-rokotetta. Rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille annoksille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.