Korkea ikä ja perussairaudet korostuvat sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden taustalla

Kuva: Eija Pippola.
14.3. kokoontunut Nyrkki muistuttaa, että vaikka koronapandemia on uutisotsikoista väistynyt, ei virus ole kadonnut joukostamme minnekään. Etelä-Pohjanmaalla sekä tartuntamäärät että sairaalahoidon kuormitus jatkuvat korkeina. Keskussairaalassa oli maanantain tietojen mukaan 28 koronapotilasta. Maakunnan terveyskeskusten vuodeosastoilla oli 43 potilasta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla terveydenhuollon pcr-testillä yhteensä 1099 koronatartuntaa. Varmennettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 18 233.

Kotitestillä todetut tartunnat eivät näy terveydenhuollon tilastoissa. Todellisten tartuntamäärien arvioidaan olevan noin nelinkertaisia tilastoihin verrattuna.

Koronapotilaiden sairaalahoidon taso jatkuu korkeana. Erikoissairaanhoidossa oli maanantaina 14.3. yhteensä 28 koronapotilasta, terveyskeskusten vuodeosastoilla 43 koronapotilasta.

Keskussairaalassa hoidettavissa koronapotilaissa korostuu 70–89-vuotiaiden ikäryhmä, jossa monilla on iän lisäksi vakavalle koronavirusinfektiolle altistavia perussairauksia.

Nyrkki korostaa, että koronarokotteen ottaminen on edelleen erinomainen keino suojautua vakavalta koronavirustaudilta.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuudessa ei ole juurikaan muutoksia yli 18-vuotiaiden osalta. 87,4 % on saanut 1. rokotuksen, 85,2 % 2. rokotuksen ja 58,8 % myös 3. rokotuksen.

Koko Suomessa yli 18-vuotiaista 88,7 % on saanut 1. rokotuksen, 86,3 % 2. rokotuksen ja 61,4 % myös 3. rokotuksen.

Etelä-Pohjanmaan kuntien rokotuskattavuudet 3. annoksen osalta vaihtelevat hieman alle 50 %:sta reiluun 64 %:iin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.