Evijärveläisnuoret ja heidän huoltajansa pääsevät pohtimaan muun muassa päihteidenkäyttöä ja tunnetaitoja

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVEN keskikoululla järjestetään tiistaina 26. huhtikuuta Elämä on! -hyvinvointitapahtuma kuudes–yhdeksäsluokkalaisille nuorille ja heidän huoltajilleen.

Päivän aikana käsitellään nuorten elämään liittyviä teemoja toiminnallisin, elämyksellisin ja ajatuksia herättävin keinoin.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Evijärven keskikoulun lisäksi muut nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset: nuorisotoimi, etsivä nuorisotyö, seurakunta, 4H-yhdistys ja kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

–Ajatus tapahtuman järjestämisestä syntyi syksyllä 2021, jolloin usean ammattilaisen korviin kantautui huolta nuorten hyvinvoinnista liittyen mielenterveyteen, päihteisiin ja kaverisuhteisiin. Myös kouluterveyskyselyn tuloksissa voidaan huomata muun muassa nuorten ahdistuneisuuden lisääntyneen merkittävästi, kertoo Evijärven kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

Päivän tavoitteena on herättää nuoria pohtimaan heistä jokaista koskettavia teemoja päihteisiin, tunne- ja turvataitoihin, oman elämän valintoihin ja hyvinvointiin liittyen.

–Nuoret saavat kokemuksen, että heidän ympärillään on eri ammateissa toimivia turvallisia aikuisia, jotka ovat kiinnostuneet heidän hyvinvoinnistaan, terveydestään ja tulevaisuudestaan, ja joilta voi tarvittaessa pyytää apua.

PÄIVÄN aikana nuoret kiertävät pienissä ryhmissä erilaisia pisteitä ja lopuksi pääsevät purkamaan pisteiden herättämiä ajatuksia aikuisen kanssa. Pisteet ovat vuorovaikutteisia, ja nuorten ajatukset, pohdinnat ja mielipiteet ovat tärkeässä roolissa.

Illalla järjestetään vanhempainilta huoltajille, jossa he pääsevät kiertämään ja kokemaan samat pisteet ja mahdollisesti jatkamaan kotona keskustelua näistä teemoista oman nuoren kanssa.

Vanhempainilta alkaa kahvituksella kello 17.30.

–Toivomme vanhempia paikalle sankoin joukoin, Koski sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.