Veto kellisti Kempeleen kahdesti

Olli Heikkalan mukaan Vedon joukkue lähtee latautuneena pistejahtiin Kouvolaan.
Olli Heikkalan mukaan Vedon joukkue lähtee latautuneena pistejahtiin Kouvolaan.
Olli Heikkalan mukaan Vedon joukkue lähtee latautuneena pistejahtiin Kouvolaan.
Olli Heikkalan mukaan Vedon joukkue lähtee latautuneena pistejahtiin Kouvolaan.
VIMPELIN VETO kohtasi menneellä viikolla Kempeleen Superpesis-miehistön kaksi kertaa. Ensimmäinen kamppailu päättyi perjantaina vieraissa Vedon voittoon 2–0 (3–6, 3–9). Sunnuntaina Vimpeli jatkoi voittojen tiellä kotona ja vei ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2–1 (0–1, 6–0, 0–0, 2–1).

Veto osoitti jälleen, miksi sarjan kärkipaikka on sinivalkoisten hallussa. Joukkueen tekeminen oli perjantaisessa vierasottelussa kerrassaan jäätävän hyvää sekä sisällä että ulkona. Sinänsä aivan mallikkaasti esiintynyt KeKi ei kotikentällään juurikaan lahjoja antanut, vaan vastustaja oli yksinkertaisesti murskaavan taitava kaikessa tekemisessään.

Vedon juoksutehtailun aloittivat jokeripaidat Jukka-Pekka Vainionpää, Jere Saukko ja Janne Mäkelä, jotka iskivät juoksun mieheen. Kempele ei tästä vielä hätkähtänyt, vaan kiri tasoihin. Vainionpää lisäsi Vedon johtoa kahdella juoksulla, ja Mäkelä kaunisteli jakson numeroiksi 6–3.

Toisella jaksolla nähtiin vetomaista myllytystä, josta vastasi käytännössä koko joukkue. Mailan varressa onnistuivat jokerikolmikon lisäksi Teemu Kinnunen, Matias Rinta-aho, Aleksi Lassila ja Mikko Vihriälä. Kotiin kirmasi jakson aikana kahdeksan eri pelaajaa.

Kempele pystyi vastaamaan kolmella juoksulla, joista kaksi syntyi ex-vetolaisten yhteistyöllä eli Sami Haapakosken lyömänä ja Teemu Isokedon tuomana.

Vedon ykköspalkinnon pokkasi Jukka-Pekka Vainionpää ja kakkospystin vei Mikko Kanala. Kolmostilanteet menivät Vedolle 28–14.

SUNNUNTAINEN kohtaaminen kotisaaressa ei tarjonnut koleassa ja sateisessa kelissä perjantain tapaista juoksuilottelua. Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta nahkea, mikä näkyi sisäpelin rakentelussa. Kotijoukkue sai jakson aikana tehtailtua kaksi kolmostilannetta vieraiden kolmea vastaan.

Jakson ainokaista juoksua saatiin odottaa neljännen vuoroparin tasoittavalle, jolloin Matti Korhonen juoksutti Aapo Saastamoisen kotiin. Näin jaksovoitto meni vieraille.

Toisella jaksolla Vedon sisäpelin sytytti Vainionpää, joka vastasi kaikista joukkueen osumista. Toisen vuoroparin tasoittavalla lyöjäjokeri täräytti ajotilanteessa pallon maisemiin, ja kotijoukkue pääsi juhlistamaan juoksutilin avautumista komeimmalla mahdollisella tavalla. Ykköspalkittu Vainionpää osui vielä kahdesti kolmannessa vuoroparissa, eikä KeKi saanut juoksutiliään avattua.

Supervuoro ei tuonut otteluun ratkaisua, joten voittajaa lähdettiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta. Sami Haapakoski löi Teemu Isokedon kotipesään, ja tämä jäi Kempeleen ainoaksi juoksuksi. Vedolta onnistuivat heti kaksi ensimmäistä paria, Janne Mäkelä ja Jere Saukko sekä Jukka-Pekka Vainionpää ja Mikko Kanala. Näin Veto jatkaa edelleen voittamattomana kotisaaressaan.

–Emme olleet nyt läheskään yhtä hyviä sisäpelissä, vaan perjantaina löimme paremmin. Toki kelikin oli haastavampi. Ulkopelissä meillä oli myös outoa varovaisuutta, mutta tärkeä voitto saatiin. Nämä olivat kovia pelejä. Kempele on hyvä joukkue, analysoi Olli Heikkala sunnuntaisen kohtaamisen jälkeen.

Vedon voitokkuus perustuu Heikkalan mukaan joukkueen laajaan rintamaan, mutta yksilösuorituksissa on hänen mielestään edelleen parantamisen varaa.

–Lassilan Aleksi on pelannut meistä kokonaisvaltaisesti parhaiten, ja nyt Jukka-Pekka alkaa myös lämpenemään. Vielä kun Mäkelä saadaan lämpimäksi, meillä on valtavasti voimaa käytettävissä. Emme ole yhden hevosen varassa, vaan pystymme rakentamaan tilanteita sieltä ja täältä.

Omaa tekemistään Heikkala kuvaili nousujohteiseksi.

–Alkukausi oli aika nihkeää, mutta nyt on käyrä ylöspäin. Pitää olla kärsivällinen. Pitkä kausi on vielä edessä.

Viime kaudella Heikkalan ulkopelitontti löytyi etukentältä. Nyt mies pysäyttelee palloja linjassa.

–Ulkopelikin alkaa sujumaan koko ajan paremmin. Paikan vaihdos ei tullut yllätyksenä, onhan sitä koko talvi tullut treenattua. Pelit näyttävät, pitääkö jotain muutoksia tehdä, mutta kyllä meillä on oikein hyvä sabluuna, hän tuumasi.

KESKIVIIKKONA on odotettavissa jälleen hurjaa taistelua pisteistä, kun ViVe matkustaa vierailulle Kouvolaan.

–Tiedossa on kärkikamppailu ja tiukkaa ulkopeliä. On mielenkiintoista nähdä, kuka siellä syöttää. Se on vähän arvoitus. Mutta on mukava aloittaa juhannustauko huippumatsin jälkeen. Voi jättää kaiken sinne kentälle, Heikkala selvitti.

Eija Koskela

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.