Syksy tuo muutoksia Järvilakeuden kansalaisopiston kurssitiloihin — Nahkalan koulua pidetään turvallisena paikkana käsityökursseille

Entisessä Nahkalan koulussa Kauhavalla käynnistyy syksyllä esimerkiksi kuvataiteen, posliinimaalauksen, ompelun, kudonnan ja puutöiden kursseja. ”Otamme vakavasti huolen, joka ihmisillä Nahkalan koulun sisäilmasta saattaa olla”, rehtori sanoo.
Entisessä Nahkalan koulussa Kauhavalla käynnistyy syksyllä esimerkiksi kuvataiteen, posliinimaalauksen, ompelun, kudonnan ja puutöiden kursseja. ”Otamme vakavasti huolen, joka ihmisillä Nahkalan koulun sisäilmasta saattaa olla”, rehtori sanoo.

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopisto toimii Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella vuokratiloissa. Alueen uudet koulut ja liikuntatilat ovat iltaisin myös kansalaisopiston kurssikäytössä.

Tänä syksynä on otettu käyttöön muun muassa Ylihärmän ja Kortesjärven koulukeskukset, joissa kokoontuu iltaisin myös kansalaisopiston ryhmiä. Alueelle on rakennettu lisäksi uusia liikuntatiloja, kuten Lappis-areena Lappajärvellä ja Härmä-areena Alahärmässä, joita opistokin hyödyntää kurssitoiminnassaan. Entisessä Nahkalan koulussa Kauhavalla käynnistyy syksyllä esimerkiksi kuvataiteen, posliinimaalauksen, ompelun, kudonnan ja puutöiden kursseja.

Järvilakeuden kansalaisopisto luopuu LSK Business Parkissa sijaitsevasta Laivueen opistotilasta keramiikkaluokkaa lukuun ottamatta ja siirtää Laivueessa kokoontuneet kurssit Nahkalan koululle. Myös Aseman kudontatilasta luovutaan, ja jatkossa Kauhavan kudontaryhmät kokoontuvat kaikki Nahkalan koululla.

–Nahkalan koulun takaosa on aikanaan rakennettu erityisesti kansalaisopiston tarpeita ajatellen. Sinne on oma sisäänkäynti ja opasteet. Kansalaisopistolla on Nahkalan koululla jatkossa käytössä tilava puutyötila, ompeluluokka, kaksi kudontaluokkaa, musiikkiluokka ja mediapajatila sekä yleisluokka. Kuvataiteen ja kädentaitojen käyttöön tilat soveltuvat erityisen hyvin muun muassa lukuisten vesipisteiden ansioista, sanoo Järvilakeuden kansalaisopiston hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Niemi.

OPISTO on tietoinen siitä, että Nahkalan koulun tilojen käyttö saattaa aiheuttaa kysymyksiä.

–Otamme vakavasti huolen, joka ihmisillä Nahkalan koulun sisäilmasta saattaa olla. Olemme tutustuneet Kauhavan kaupungin tammikuussa 2021 teettämiin sisäilmatutkimuksiin, joiden mukaan tiloissa ei esiinny mikrobeja tai mikrobipitoisuus on alhainen ja näytteiden tulokset ovat tavanomaisia, rehtori Leea Keto sanoo.

Keto jatkaa, että Nahkalan koululla ovat kokoontuneet jo vuosia kansalaisopiston kursseista muun muassa puutyöt, ompelu ja pianonsoitto, eikä kurssilaisilta tai opettajilta ole tullut valituksia sisäilmasta.

–Tilat sijaitsevat aavistuksen muuta koulurakennusta korkeammalla omana kokonaisuutenaan. Kansalaisopiston opiskelijat ja opettajat oleskelevat tiloissa pääsääntöisesti vain muutaman tunnin viikossa, joten mahdollinen altistumisaika on pieni.

Kauhavalla kurssien järjestämistä jatketaan edelleen myös lukuisissa muissa kurssitiloissa Nahkalan koulun lisäksi. Yhteensä Järvilakeuden kansalaisopistolla on kurssikäytössä yli sata erilaista tilaa ympäri opiston aluetta. Kansalaisopiston kursseja kokoontuu esimerkiksi kouluilla, kylätaloilla ja nuorisoseuroilla.

LUKUKAUDEN 2022–2023 ohjelmalehti jaetaan alueen talouksiin viikolla 34. Ilmoittautuminen kursseille aukeaa sunnuntaina 28.8. netissä ja maanantaina 29.8. opiston toimistolla ja puhelimitse.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.