Lavettarille pohjoislohkon voitto

EVANKELISIA kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
Evankelisia kesäjuhlia vietetään 5.–6.8. Ilmajoella.
JaJa–LaVe 0–1 (5–5, 3–8)

LAPPAJÄRVEN Veikot voitti pesäpallon toiseksi ylimmän sarjatason Ykköspesiksen pohjoislohkon 44 pisteellä. Voittoja 22 runkosarjapelistä kertyi 16. Kajaanin Pallokerho jäi vain yhden pisteen päähän. Etelälohkossa Haminan Palloilijat oli selkeä kärkijoukkue 50 pisteellä.

Veikot varmisti lohkovoiton viimeisessä pelissä Jalasjärvellä. Jalas aloitti vahvasti kahdella läpilyönnillä, mitkä tuottivat neljä juoksua. Tämä ei horjuttanut LaVen itseluottamusta. Olihan aiemminkin noustu viidenkin juoksun takaa jaksovoittajaksi.

Jos edellispelissä Jyväskylässä ykköskärki hieman yski, niin nyt tuli onnistumisia tasaisesti. Alkuhämmennyksen jälkeen ulkopeli oli totutun varmaa. Ella Kurkimäen takakentän puhkaisulla alkoi Lavettarien takaa-ajo kahdella juoksulla. Saana Lahti onnistui välilyönnissään kaventaen tilanteeksi 5–3, mistä lähdettiin tasoittavaan päätösvuoroon. Jalas vauhditti Veikkojen kiriä harhaheitolla. Aleksandra Latvalan lyönnillä tuli helpottava tasoitus. Siitä sitten oli mukava lähteä hakemaan toisen jakson voittoa.

Lavettaret tuli tauolta hyvällä asenteella tekaisten heti kaksi juoksua Milla Hakomäen ja ottelun kolmannen juoksunsa lyöneen Kurkimäen iskuilla. Toisessa vuorossa tahti kiihtyi ja tulostaululle kirjattiin viisi juoksua. Pitkä sisävuoro lannisti Jalaksen ja peli tasoittui.

Koko joukkueen onnistumisesta kertovat tilastot.  Neea Mattila meni kentälle varmasti 7/10 ja toi neljä juoksua. Saana Kamppinen vaihtoi kakkoselle 7/8. Sanna Särkijärvi siirsi kolmoselle 5/6 ja kolme lyötyä juoksua. Saana Lahti 4/6 ja iski kaksi pinnaa. Mette Mortensenin mailataituruus toi tehot 7/9. Milla Hakomäki on kantanut lisääntyneen vastuun mallikkaasti. Nyt kirjattiin 88 prosentin tehot 7/8. Jokeripaidassa tällä kertaa esiintynyt Essi Kivelä toi kolme juoksua. Mortensen ja Latvala palkittiin Veikoista.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.