Vimpelin yhteiskoulun seitsemäsluokkalaiset toivat Vaatepankin koulun tiloihin pop up -teemalla

Vimpelin yhteiskoulun vaatepankilla tehtiin löytöjä.

VIMPELIN yhteiskoulun opettaja Sara Ojajärvi pitää tärkeänä kestävän kehityksen ajattelumallia. Koululla meneillään oleva Vaatepankin pop up istuu tähän ajatukseen hyvin ja tuo kierrättämisen ideologiaa lähemmäksi nuoria.  

– Idea lähti oikeastaan siitä, kun kävimme luokan kanssa toteuttamassa Moms For Kidsien Vimpelin Vaatepankille nuoriso-osaston. Siellä syttyi ajatus tuoda vaatepankki koululle. Olemme yhdistyksen hallituksessa miettineet, kuinka saisimme nuoria innostumaan kierrättämisestä, ja tämä kokeilu osoittautui oikein toimivaksi. Vaatepankki sai niin hyvän vastaanoton, että tästä on tarkoitus tehdä perinne keväisin ja syksyisin toteutettavaksi. Seuraavaa pop upia suunnitellaan pidettäväksi huhti-toukokuulla, kertoo Ojajärvi. 

Vaatepankki on osa Ojajärven Yrittäjämäinen toimintatapa -kurssia. Myös kierrätyksestä on koululla puhuttu paljon eri asiayhteyksissä oppilaiden kanssa. Meneillään oleva pop up on osoittanut, että koululla tapahtuva kierrättäminen antaa matalan kynnyksen niin vaatteen tuomiseen, kuin löytöjen tekemiseen. 

– Oppilaat ottivat tämän idean hienosti vastaan. Myös vanhemmat lähtivät mukaan upeasti ja tänne on tuotu paljon todella hyvälaatuista vaatetta. Jokainen luokka on vuorollaan vieraillut Vaatepankilla ja jokaisella on ollut mahdollista ottaa kolme vaatetta itselleen. Osa on vienyt vaatetta myös sisarilleen. Viimeisenä pop up -päivänä torstaina on mahdollisuus hakea jäljelle jääneitä vaatteita ilman kappalerajoituksia. Loput viemme sitten Vimpelin Vaatepankille.  

– Kaikella tällä haluamme kasvattaa lapsia sellaiseen ajattelumalliin, että kierrättäminen on hyvä asia. Ajattelen, että Vimpelin yhteiskoulu on edistyksellinen tässä asiassa. Tammikuussa meillä alkaa Ilmaston ja kestävyyskasvatuksen hanke ja Vaatepankki istuu ideologiansa johdosta myös siihen hyvin, toteaa Ojajärvi. 

KOULUN vaatepankki järjestettiin yhteistyössä Moms For Kidsien Yhdessä -hankkeen kanssa. Kaikki Vaatepankissa käyneet voivat osallistua arvontaan ja hanke kustantaa kahdelle voittajalle perheineen joko ruokailun Rollsissa tai elokuvaliput. 

– Annetaan hyvän kiertää, sanoo Ojajärvi. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.