”Juttujen kirjoittaminen on ominta alaani”

Kaija Hurmerinta kokee Järviseudun Sanomien lehtiavustajana toimimisen mielenkiintoisena. Kuva: Hurmerinnalta.
Kaija Hurmerinta kokee Järviseudun Sanomien lehtiavustajana toimimisen mielenkiintoisena. Kuva: Hurmerinnalta.
JS60-juttusarjassamme esitellään tällä kertaa avustajana toimiva Kaija Hurmerinta.

VIMPELILÄINEN Kaija Hurmerinta kokee, että paikallislehti on lukijoilleen tärkeä sekä tietolähteenä että kotiseutuun samaistumisen välineenä.

–Olen lukenut Järviseudun Sanomia siitä asti, kun muutin Vimpeliin, eli noin 30 vuotta.

Kun lehti haki viime talvena avustajia, Hurmerinta päätti ottaa yhteyttä toimitukseen.

–Lehtityö on aina kiinnostanut, nuoruudessa olin paljon kesä- ja muilla lomilla töissä paikallislehdessä Auranmaalla. Kirjoitan erilaisia tekstilajeja ja halusin kokeilla myös lehtijuttujen tekemistä.

Lehtiavustajan työn hän kokee mielenkiintoisena ja vaihtelevana. Toimituksesta tulee pyyntöjä juttukeikoille lähtemiseen, ja niihin voi tarttua, mikäli ne omiin aikatauluihin sopivat.

–Voin myös itse ehdottaa aiheita, joista haluaisin tehdä jutun.

–Juttujen kirjoittaminen on ominta alaani, haastatteleminen ja kuvien ottaminen on haasteellisempaa. Valokuvaamista pitäisi ehdottomasti opetella enemmän ja paremmalla välineellä. Olisi myös mielenkiintoista saada tietää tarkemmin lehden tekemisestä ja prosessista.

Hurmerinta kokee, että lehtiavustajan on aina hyvä pitää silmät ja korvat auki mahdollisten juttuvinkkien suhteen. Myös lukijat voivat ottaa avustajiin yhteyttä omien juttuideoidensa tiimoilta.

–Varsinkin eläimiin liittyvät vinkit ovat tervetulleita. Esimerkiksi harvinaisempia koti- ja lemmikkieläimiä voisi mielellään ilmiantaa jutun tekoa ajatellen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.