Keittiöala tutuksi koulutuksessa – ruuanlaitto ja leipominen osoittautuivat rennoksi ja mukavaksi työksi

Janne Lääperi innostaa tutustumaan keittiöalan monipuolisiin töihin. Kuva: JAMIlta.
Janne Lääperi innostaa tutustumaan keittiöalan monipuolisiin töihin. Kuva: JAMIlta.
Janne Lääperi innostaa tutustumaan keittiöalan monipuolisiin töihin. Kuva: JAMIlta.
Janne Lääperi innostaa tutustumaan keittiöalan monipuolisiin töihin. Kuva: JAMIlta.
Lokakuussa alkaneen Keittiöalastako minulle ammatti? -koulutuksen päätöstilaisuutta vietettiin perjantaina 2.12. Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä, ehkä hieman haikeissakin merkeissä, sillä kahdeksan opiskelijan ryhmä oli hitsautunut hyvin yhteen 30 päivän aikana.

Jamin Palvelut Oy:n, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen yhteistyössä järjestämän koulutuksen tavoitteena oli tutustuttaa opiskelijoita keittiöalan monipuolisiin työtehtäviin, antaa valmiuksia keittiöalan avustaviin tehtäviin sekä innostaa hakeutumaan alan koulutukseen.

Koulutuksen aikana käytiin läpi muun muassa keittiöalan työtehtäviä, niiden osaamisvaatimuksia sekä työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksia. Lisäksi tutustuttiin vastuukouluttajan, keittiömestari Janne Lääperin ohjauksessa erilaisiin raaka-aineisiin sekä niiden käsittelyyn ja käyttöön ruoanvalmistuksessa. Koulutukseen sisältyi myös paljon käytännön harjoittelua Jamin opetuskeittiöllä, missä Lääperi halusi osoittaa opiskelijoille, että ruoanlaitto ja leipominen voi olla rentoa ja mukavaa – tämä osoittautuikin todeksi koulutuksen aikana. Opetuskeittiöllä valmistettiin ammattilaiskeittiön tyyliin herkullisia ruokia perusraaka-aineista. Maistuvien jälkiruokien lisäksi harjoiteltiin myös leivontatuotteiden valmistusta. Opiskelijat olivatkin iloisia vinkeistä, joita voi hyödyntää myös kotona ruoanlaitossa.

Koulutuksen aikana oli mahdollisuus suorittaa myös hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Ohjatun työssäoppimisen ja työhönvalmennuksen lisäksi tehtiin tutustumiskäyntejä erilaisiin keittiöihin. Koulutuksen toteutusta voidaan pitää onnistuneensa, sillä monilla heräsi kiinnostus keittiöalaa kohtaan. Työssäoppimisen kautta avautui myös ovia keittiöalan sijaisuuksiin.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.