Evijärvelle ympäristösihteeri

Kunnanvaltuuston 19.12. päätöksiä.

EVIJÄRVEN kuntaan perustetaan ympäristösihteerin virka, päätti maanantain kunnanvaltuusto yksimielisesti.

Kunnanhallituksen kokouksissa on keskusteltu, että paikkakunnalla tulisi satsata ympäristöasioihin nykyistä enemmän. On kunnan edun mukaista, että siellä on täysiaikainen ympäristösihteeri.

Tähän asti ympäristösihteerin palvelut on ostettu Lappajärven kunnalta kolmeksi päiväksi viikossa. 60 prosentin työaika on maksanut Evijärvelle noin 20 000 euroa vuodessa.

Jatkossa Evijärvellä on oma ympäristösihteeri viitenä päivänä viikossa. Hänen palkkansa ja sivukulunsa maksavat kunnalle noin 50 000 euroa vuodessa. Rekrytointi aloitetaan pikimmiten.

VALTUUSTO hyväksyi yksimielisesti ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2024–25 taloussuunnitelman. Ensi vuodesta näyttäisi tulevan 993 850 euroa ylijäämäinen.

Investointeja seuraavalle kolmelle vuodelle on tiedossa yhteensä 3,3 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 investointimenot ovat 1,38 miljoonaa euroa, joista 780 000 euroa muodostuu varhaiskasvatuksen lisärakentamisesta.

TEKNINEN LAUTAKUNTA puolestaan päätti, että talvella säästetään sähköä niin, että katuvalot syttyvät myöhemmin ja sammuvat paikoin aiemmin. Lisäksi rakennusten sisälämpötilat säädetään pääsääntöisesti +21,5 asteeseen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.