Vedon tuskainen taival jatkuu

Jukka-Pekka Kujalan luotsaaman Vedon peli on pahasti sekaisin.
Jukka-Pekka Kujalan luotsaaman Vedon peli on pahasti sekaisin.
Jukka-Pekka Kujalan luotsaaman Vedon peli on pahasti sekaisin.
Jukka-Pekka Kujalan luotsaaman Vedon peli on pahasti sekaisin.

Veto-Honka 66-87 (34-50)

Vimpelin Vedon korpivaellus naisten Korisliigassa jatkui joukkueen taivuttua erityisesti surkean hyökkäyspelin siivittämänä kotisalissaan espoolaiselle Tapiolan Hongalle. Avauskymmenminuuttinen oli kummassakin päässä kenttää hurjastelua kuten numerot 24-27 kertovat. Toisella neljänneksellä Honka hallinnoi kenttää suvereenisti vieden sen kolmellatoista pisteellä. Ottelun hallitsijan paikka ei muuttunut tauon jälkeenkään, vaikka Veto pysyi viimeiset kaksikymmentä minuuttia pelissä kiinni huomattavasti avauspuoliaikaa paremmin.

Tilastot kertoivat Vedon pelistä karua kieltä. Sinivalkoisten pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli surkea, 32. Erityisen järkyttävän karmea oli kahden pisteen heittojen saldo: 13-43 onnistumisprosentilla 30. Hongan vastaava teho kahden pisteen heitoissa oli 52 prosenttia ja pelitilanneheitoissa 44. Honka vei myös levypallot 47-42.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli vaisuna.
– Emme saaneet puolustuksessa riittävästi stoppeja. Hyökkäyspäässä saimme pieniä rykäyksiä, mikä ei riittänyt, heittopelimme oli heikkoa, ja pallonmentyksiä tuli aivan liikaa. Otteluun lähtöä toki vaikeutti, että kaikkien pelikunto ei ollut mitenkään varma ottelun alla.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistemäärän jalkavaivan jälkeen kentälle palannut Tynice Martin, 23, sekä Kristina King, 11.

Vedon pelit jatkuvat sunnuntaina 8.tammikuuta kotiottelulla Kotkan Peli-Karhuja vastaan. Honka-tappion vuoksi Vedon mahdollisuudet selviytyä runkosarjassa viiden parhaan joukkoon ovat lähes olemattomat, ennen runkosarjan jakautumista kahtia on Vedolla jäljellä enää kolme ottelua. Pudotuspelipaikka sen sijaan on seitsemännellä sijalla olevan Vedon hyppysissä, sillä niihin etenee kahdeksan parasta joukkuetta.
– Treeniä tarvitaan nyt lisää, työsarkaa riittää, eli tauko tulee siinä mielessä hyvään paikkaan, Kujala totesi. Tomi Olli

Jukka-Pekka Kujalan luotsaaman Vedon peli on pahasti sekaisin.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.